Національна школа суддів України

Способи підвищення потенціалу викладання положень ЄКПЛ та застосування практики ЄСПЛ

25 серпня 2023 року начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей, заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та менеджерка проєкту Ради Європи “Підтримка судової влади України в контексті війни та післявоєнного відновлення” Ірина Кушнір провели друге обговорення з учасниками фокус-групи із суддів-викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, які залучені до викладання положень ЄКПЛ та практики ЄСПЛ у кримінальній, цивільній, господарській та адміністративній юрисдикції.

Захід проходив у форматі онлайн та був присвячений вивченню пропозицій від викладачів (тренерів) НШСУ щодо ефективних засобів вивчення Європейської конвенції з прав людини та основоположних свобод. До обговорення пропозицій долучилися найвідоміші експерти у цій сфері  Назар Кульчицький та Маркіян Бем. З урахуванням пропозиції від суддів-викладачів вони  будуть працювати над програмами навчальних заходів та їх контентом.

Фахове обговорення та активність учасників фокус-групи не залишають сумнівів, що створені навчальні курси допоможуть слухачам оновити знання з концептуальних понять Конвенції та стануть практичним інструментом при розгляді справ, в тому числі пов’язаних з війною.