Національна школа суддів України

Сприяння вдосконаленню суддівської освіти буде продовжуватися

23 лютого 2016 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у відкритій презентації діяльності Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У ході заходу відбулася оглядова презентація діяльності Координатора проектів ОБСЄ в Україні за останній час, а також  представлені плани на 2016 рік.  


Менеджери проектів представили досягнення та плани діяльності організації й проектів у політично–військовому, економічно–довкільному, людському вимірах. 

Зокрема, серед ключових результатів діяльності Координатора проектів ОБСЄ в Україні – підтримка вдосконалення системи суддівської освіти. Співпраця з Національною школою суддів України втілювалася в роботі над розробкою та впровадженням стандартизованих програм підготовки суддів, створення та розвитку мережі тренерів, інших актуальних питаннях суддівської освіти.

Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні констатував, що в поточному році незмінним залишиться сприяння вдосконаленню суддівської освіти шляхом розробки он–лайн курсів та стандартизованих програм (зокрема, щодо права власності та боротьби з корупцією).

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук високо оцінив рівень  співробітництва з Координатором проектів ОБСЄ в Україні. Він відзначив, що ця співпраця завжди втілювалась у проектах, які відповідали вимогам часу та потребам суддівської освіти. Ректор висловив сподівання на продовження та розширення такого співробінництва, зокрема в частині підготовки навчально-методичних матеріалів, навчання застосуванню  Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя.