Національна школа суддів України

Стан та можливості запровадження медіації в системі правосуддя

15 вересня 2016 року проректор Наталія Шукліна взяла участь у роботі конференції  “Розвиток системи альтернативного вирішення спорів в Україні: упровадження медіації”.

Організатор заходу - проект Ради Європи "Підтримка впровадженню судової реформи в Україні”. Учасниками конференції були представники Верховної Ради України, Уряду, Вищої ради юстиції, Державної судової адміністрації, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Ради суддів, судді вищих спеціалізованих,  апеляційних та  місцевих судів, які брали участь у впровадженні пілотних проектів з медіації, а також представники громадських організацій та експерти Ради Європи.

Метою заходу було обговорення поточного стану імплементації системи альтернативного вирішення спорів в Україні та визначення подальших кроків, необхідних для запровадження медіації в системі правосуддя.

Під час конференції  її учасникыв  поінформовали про кращі європейські практики та рекомендації Ради Європи стосовно запровадження засобів альтернативного вирішення спорів,  ознайомились із практикою імплементації медіації у Європі.

У ході заходу відбувся обмін думками стосовно різних моделей медіації, можливостей їх втілення у вітчизняних реаліях

Також було презентовано аналітичний документ, підготовлений національним експертом Ради Європи, стосовно запровадження медіації в системі правосуддя  України.