Національна школа суддів України

Стрес і життєві ресурси: розуміння та підвищення психологічної міцності

27 лютого 2024 року Національна школа суддів України провела семінар для помічників суддів і працівників апаратів  судів “Вплив стресу та розвиток життєстійкості особистості”.

Метою освітнього заходу було ознайомлення учасників з впливом стресу на психічне та фізичне здоров'я людини, вироблення практичних навичок розвитку життєстійкості, допомога у визначенні та використанні внутрішніх і зовнішніх ресурсів подолання стресу.

Викладачами семінару виступили його розробники – заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук, доцент Андрій Маслюк та головний спеціаліст-психолог відділу Анжеліка Фарафонова.

Модерувала навчання заступник директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова.

Під час семінару викладачі зосередилися на дослідженні впливу стресу на життя і розвиток особистості, акцентували на найефективніших методах подолання стресу і підвищенні рівня життєстійкості. Фахівці поділилися своїми знаннями, досвідом та практичними порадами задля допомоги учасникам зміцнити психологічні ресурси та впоратися зі стресом більш ефективно.

Перегляд відеоматеріалів, виконання експрес-тестів та рекомендації професіоналів дозволили слухачам краще зрозуміти шляхи подолання стресу з урахуванням особистих потреб.

За результатами навчання учасники отримали Сертифікат Національної школи суддів України.