Національна школа суддів України

Сучасні технології та підходи в організації роботи суду

2–6 березня 2020 року в місті Харкові Національна школа суддів України проводить підготовку керівників і заступників керівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

Директорка Харківського регіонального відділення Валентина Коржик привітала учасників підготовки, відповіла на організаційні питання та ознайомила з планом роботи на тиждень.

У проведенні занять беруть участь доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров, головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін, начальник відділу охорони об’єктів судів, органів та установ системи правосуддя Територіального управління Служби судової охорони в Харківській області, полковник Служби судової охорони Олександр Росляков, начальник відділу по роботі з персоналом Харківського апеляційного адміністративного суду Катерина Іноземцева, представник Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта” Уляна Франківська.

У ході підготовки слухачі опрацюють такі питання:

нові правила в діловому мовленні, основні тенденції розвитку української мови, зміни в українському правописі;

особливості проходження державної служби в судах відповідно до положень Закону України “Про державну службу”;

новели законодавства щодо запобігання та протидії корупції;

організація діяльності служби судової охорони, взаємодія служби судової охорони та керівника апарату суду, працівників апарату суду;

ведення кадрового діловодства в суді;

етичні та психологічні аспекти спілкування працівників суду з особами з інвалідністю.

Окрім цього, для проведення занять запрошено представників секретаріату Вищої ради правосуддя Оксану Лисенко та Ірину Паламарчук, які обговорять із аудиторією правове регулювання організаційної діяльності судів, підготовку і прийняття управлінських рішень, організаційне керівництво діяльністю суду. Слухачі опанують сучасні методики роботи зі  співробітниками покоління Z-Y (мілленіали та homelanders). Оксана Лисенко розповість про взаємодію судів зі ЗМІ, забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів, алгоритм дій у кризовій комунікації.

Окремий навчальний день підготовки  присвячено спілкуванню керівників апаратів зі своїми колегами із судів різних юрисдикцій. Керівник апарату  районного суду міста Харкова Олена Безбородова розповість  про свій досвід упровадження інноваційних форм і методів, спрямованих на ефективне та якісне адміністрування в суді.

Про інформаційно-телекомунікаційну систему “Електронний суд”, реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу розповість керівник апарату господарського суду Харківської області Олександр Поляков.

Керівник апарату Харківського окружного адміністративного суду Валентина Лисенко ознайомить із основами фінансово-планової діяльності та фінансово-податкової звітності суду.

Про досвід організації  роботи апарату Харківського апеляційного суду, загальні правила ведення судового діловодства в місцевих та апеляційних судах та дотримання вимог Інструкцій з діловодства в судах різних юрисдикцій доповість заступник керівника апарату зазначеного суду Олександр Ригін.

Після закінчення підготовки учасники поділяться враженнями та висловлять свої побажання і пропозиції у запропонованій анкеті зворотного зв’язку і отримають Сертифікати Національної школи суддів України.