Національна школа суддів України

Судді господарських судів обговорюють судову практику застосування законодавства про банкрутство

14–15 червня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Центром комерційного права проводить семінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів господарських судів на тему: Реформа законодавства про банкрутство:  формування належної судової практики”.

Вітальними словами семінар відкрили проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко та директор Центру комерційного права Валентина Данішевська, яка наголосила, що основною метою заходу є обговорення  проблемних питань, які виникають у процесі розгляду справ про банкрутство з точки зору закону та практики.  

У ході семінару суддя, секретар судової палати Вищого господарського суду України Володимир Поліщук  зосередить увагу суддів на розгляді практичних аспектів та проблемних питань застосування законодавства про банкрутство, які виникають на стадії порушення провадження у справі про банкрутство. Директор департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України Юрій Моісеєв  розкриє важливе питання щодо статусу арбітражних керуючих та контролю за їх діяльністю. Науковий консультант Центру комерційного права Ігор Ніколаєв обговорить із суддями законодавчі ініціативи стосовно удосконалення системи банкрутства. Під час дискусій учасники розглянуть питання запровадження механізмів досудової реструктуризації боргів.  Значну увагу буде приділено розгляду практичних аспектів та проблемних питань застосування законодавства про банкрутство, що виникають при реалізації майна боржника, продажу майна у процедурі банкрутства шляхом заміщення активів, та багато інших актуальних питань. Захід проходить у жвавій дискусії. Судді беруть активну участь в обговоренні важливих  тем, наводять приклади, що виникають у практичній діяльності. Інформаційний матеріал, засвоєний на семінарі, буде практично значущим для суддів господарських судів, які розглядають справи про банкрутство.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.