Національна школа суддів України

Суддям про нюанси розгляду справ за ст. ст. 286, 286-1 КК України

1 березня 2024 року Національна школа суддів України провела семінар для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Судовий розгляд кримінальних проваджень щодо правопорушень, передбачених ст. ст. 286, 286-1 КК України”.

Судді Верховного Суду Ігор Іваненко та Сергій Фомін проаналізували  судову практику Верховного Суду за 2022-2023 роки із зазначеної категорії справ, зупинилися на проблемних питаннях кваліфікації та питаннях  розгляду цивільного позову у кримінальних  провадженнях  за статтями 286, 286-1 КК України.

Завідувач лабораторії інженерно-транспортних та дорожньо-технічних досліджень Національного наукового центру “Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса” Міністерства юстиції України Віталій Варлахов та завідувач сектору досліджень технічного стану транспортних засобів, транспортно-трасологічних та автотехнічних досліджень лабораторії інженерно-транспортних та дорожньо-технічних досліджень цієї ж установи Валерій Ольхов у своїх доповідях приділили увагу питанням призначення та проведення інженерно-транспортних, комплексних дорожньо-технічних та автотехнічних експертиз  у кримінальному провадженні.

Під час модерованої дискусії учасники семінару мали змогу  поставити доповідачам питання та отримати на них відповіді, а також обмінятися думками щодо проблемних питань, які виникають в судовій практиці при розгляді кримінальних проваджень, пов’язаних з безпекою руху та експлуатацією транспорту.

За результатами семінару учасники отримали Сертифікат Національної школи суддів України.