Національна школа суддів України

Судова експертиза у цивільному процесі

18 січня 2023 року Національна школа суддів провела усеукраїнський семінар для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду “Судова експертиза у цивільному процесі”.

Відкрив семінар начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів Іван Балаклицький.

Навчальний захід провели директор Центру судових експертиз “Альтернатива” Олександр Круть, суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, доктор юридичних наук, доцент Василь Ільков.

Олександр Круть розкрив слухачам основи судової експертизи в цивільному процесі, роз’яснив про кваліфікацію судових експертів, реєстр судових експертів, їх права і обов’язки, порядок призначення та проведення судової експертизи, випадки призначення судової експертизи, види судових експертиз, строки проведення та нормативне встановлення їх вартості.

У свою чергу, Василь Ільков поділився актуальною та важливою інформацією про експертизу у цивільному судочинстві з позицій рішень Європейського суду з прав людини, разом з слухачами проаналізував рішення Європейського Суду з прав людини “Зая проти Польщі” та “Бендерський проти України”, запропонував до перегляду навчальне цікаве та змістовне відео .

По закінченню онлайн-семінару слухачі та слухачки матимуть змогу висловити свої  міркування, враження та побажання  в анкетах зворотного зв’язку і отримають електронний Сертифікат НШСУ.