Національна школа суддів України

Судова практика розгляду корпоративних спорів

3 червня 2022 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників семінару–практикуму для суддів “Судова практика у спорах, що виникають у сфері корпоративних правовідносин”.

Підготовка цього навчального заходу передбачена Планом науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної школи суддів України на 2022 рік.

У засіданні, яким модерував викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Потильчак, узяли участь судді господарських судів Андріан Гладун, Володимир Гевко, Роман Міліціанов, Валерій Ярема та працівниця Національної школи суддів України Юлія Блінова.

Розробники обговорили актуальні питання судової практики, які виникають із захисту корпоративних правовідносин в умовах воєнного стану в Україні, надали конструктивні рекомендації та висловили свої думки щодо змістовного наповнення матеріалів семінару–практикуму. Погодили орієнтовну структуру семінару-практикуму, строки підготовки матеріалів із застосуванням інтерактивних методів, визначили відповідальних розробників.

На завершення засідання Олександр Потильчак привітав колег з прийдешнім Днем господарських судів України та подякував суддям–розробникам за співпрацю з Національною школою суддів України, відзначивши, що в період воєнного стану й стрімких змін у житті нашого суспільства, суддівський корпус господарських судів України залишається гарантом захисту прав, свобод та інтересів громадян.

Наступне засідання розробників заплановано на 8 липня 2022 року.