Національна школа суддів України

Судова практика у питаннях та відповідях: кримінальне судочинство

2 червня 2023 року Національна школа суддів України провела усеукраїнський онлайн-семінар із метою підвищення рівня кваліфікації суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Судова практика в питаннях-відповідях: кримінальне судочинство”.

Вітальною промовою освітній захід розпочала директор Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка модерувала семінар.

Судді Верховного Суду Герман Анісімов, Галина Крет та Сергій  Фомін побудували свої доповіді на відповідях на запитання суддів першої та апеляційної інстанцій, що виникають під час розгляду кримінальних проваджень. Увагу слухацької аудиторії було зосереджено, зокрема, на особливостях розгляду проваджень в умовах воєнного часу та питаннях, щодо яких судова практика чітко не сформована.

Прокурор Департаменту організаційно-контрольної діяльності, правового та аналітичного забезпечення Офісу Генерального прокурора Микола Туркот розповів про особливості відповідальності за правопорушення проти військової служби в умовах законодавчих змін.

         На завершення всеукраїнського семінару судді й помічники суддів  поділилися судженнями та побажаннями, прокоментували корисність  і  практичність отриманих знань в анкетах зворотного зв’язку.

За результатами участі у семінарі слухачі отримали Сертифікат Національної школи суддів України.