Національна школа суддів України

Тонкощі застосування державної мови у судових рішеннях

1 лютого 2023 року Національна школа суддів України провела семінар–практикум “Мовне оформлення судових рішень” для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Навчальний захід провела викладачка та розробниця семінару–практикуму, головна наукова співробітниця відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ, кандидатка філологічних наук, доцентка Оксана Кабиш.

Під час освітнього заходу помічники суддів місцевих загальних та апеляційних судів, Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду довідалися про особливості застосування правописних норм у текстах судових рішень, опрацювали лексичні й граматичні тонкощі мови процесуальних документів, взяли участь у онлайн-тестуванні. Учасники та учасниці виконали практичне завдання, що сприятиме удосконаленню прийомів мовокористування, розширенню кола понять, базового лексикону, прийомів творення усних та писемних текстів.

У заключній частині семінару–практикуму присутні отримали вичерпні, фахові відповіді на запитання та обмінялися думками із розглянутої тематики.