Національна школа суддів України

Тренінг для суддів адміністративних судів

7 листопада 2023 року Національна школа суддів України в межах періодичного навчання з метою підвищення кваліфікації провела тренінг для суддів окружних адміністративних судів “Особливості розгляду адміністративних спорів пов’язаних з застосуванням податкового та митного законодавства“.

Вітальною промовою відкрила та модерувала навчальний захід начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Любов ГОНЧАР.

Викладачами (тренерами) Наталією БЛАЖІВСЬКОЮ, суддею Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Іриною ЖЕЛТОБРЮХ, суддею Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Ларисою ТРОФІМОВОЮ, суддею Черкаського окружного адміністративного суду, Валерієм КУЗЬМЕНКОМ, суддею окружного адміністративного суду міста Києва та  Яною МАКАРЕНКО, суддею Другого апеляційного адміністративного суду перед суддями розкриті проблемні питання у адміністративному судочинстві щодо урахування бухгалтерського/податкового обліку, судового контролю щодо дотримання правил оподаткування, строків та особливостей справляння судового збору, особливості розгляду адміністративних справ за позовами платників податків до митних органів, практика ВС у сфері ціноутворення та практика Великої Палати Верховного Суду.

Під час навчального заходу судді поліпшили знання законодавства  в сфері податкового та митного законодавства, проаналізували судову практику. Жваві дискусії, експрес-опитування та сесії відповідей на запитання сприяли кращому засвоєнню набутих знань.