Національна школа суддів України

Тренінг для тренерів “Актуальні питання написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства в господарському судочинстві”

20-21 червня 2019 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено тренінг для тренерів на тему: «Актуальні питання написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства в господарському судочинстві».

Метою тренінгу є підготовка суддів – тренерів з викладання навчального курсу, спрямованого на удосконалення суддівських знань, умінь, навичок  написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства у господарському судочинстві; проведення системного аналізу та практичного використання процесуальних норм під час написання судових рішень; забезпечення законності та обґрунтованості судового рішення; дотримання засад та правил судочинства тощо.

Тренінг є дводенним та складається з 5 навчальних тем. Методологією тренінгу передбачено: міні-лекції у форматі презентацій Power Point, “мозковий штурм”, виконання практичних завдань у малих групах, демонстрацію відеоматеріалів, модеровані дискусії, коментарі викладачів, робота з клікерами тощо.

Матеріали навчального курсу викладені: суддею Касаційного господарського суду у складі Верховного суду, Іваном Міщенком, суддею господарського суду Дніпропетровської області, Олександром Крижним, суддею господарського суду Київської області, кандидатом юридичних наук Антоном Лопатіним, суддями господарського суду Житомирської області Оксаною Машевською та Олексієм Омеляном.