Національна школа суддів України

Тренінг: відпрацювання навичок підготовки судових рішень

29–30 жовтня 2015 року в місті Харкові проведено тренінг  для суддів на тему: “Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві”.

Тренінг було організовано в рамках проекту “Розробка стандартизованих програм підготовки суддів”, який упроваджується Національною школою суддів України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

У тренінгу взяли  участь 27 суддів місцевих загальних судів Донецької, Луганської, Харківської, Сумської та Полтавської областей.

Вітальними словами тренінг відкрили заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу, суддя Верховного Суду України у відставці Валентина Кузьменко, національний спеціаліст проектів у сфері верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца, директор Харківського регіонального відділення, суддя у відставці Валентина Коржик.

Викладачами для проведення цього тренінгу було запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Наталію Височанську та  Валентину Чупікову,  суддю Апеляційного суду Івано-Франківської області Надію Стефанів,  суддів Апеляційного суду Харківської області Лілію Гуцал та Аллу Котелевець, суддю Верховного Суду України у відставці Василя Земляного.

Під час тренінгу судді розглянули загальні підходи до написання судових рішень, ознайомилися з особливостями усунення недоліків судового рішення судом, що його ухвалив, відпрацювали навички написання рішень у цивільному та кримінальному судочинстві.

Переймаючи досвід фахових тренерів, судді отримали професійні відповіді на питання, які виникають під час здійснення правосуддя.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення тренінгу всім слухачам, які взяли в ньому участь,  вручено Сертифікат Національної школи суддів України.