Національна школа суддів України

Комунікація, як запорука довіри до правосуддя

28 травня 2019 року проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок узяв  участь у роботі Третього загальнонаціонального форуму “Незалежні суди та вільні ЗМІ: висвітлення кримінальних процесів”.

Форум присвячений обговоренню ефективної комунікації та плідної співпраці судової влади із засобами масової інформації, зокрема під час висвітлення кримінальних процесів у ЗМІ.

У своєму виступі на початку роботи форуму Володимир Мазурок  акцентував увагу на значенні комунікації для правосуддя та завданнях суддівської освіти в забезпеченні ефективної комунікаційної політики судів.

Зокрема проректор зазначив, що у 2018 році Національною школою суддів України розроблені та запроваджені  у процес спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді курс “Основи комунікативної діяльності судової влади”, а для підвищення кваліфікації суддів курс “Комунікації в судовій діяльності”. Нині також розробляються  тренінги:

  • очний для суддів–спікерів місцевих та апеляційних судів “Забезпечення комунікаційної політики суду суддею-спікером”
  • дистанційний курс для суддів місцевих загальних судів “Комунікації в судовій діяльності”
  • очний курс для суддів “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів”.

Форум організовано за сприяння Національної школи суддів України, українсько–канадського Проекту підтримки судової реформи, Програми USAID “Нове правосуддя”, Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, ГО “Детектор медіа”, Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.