Національна школа суддів України

Цикл вебінарів з Офісом Омбудсмана

29 лютого 2024 року Національна школа суддів України провела третій навчальний захід для працівників апаратів судів у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Вебінар був присвячений питанням захисту персональних даних в умовах воєнного стану.

Цього разу викладачами виступили начальник відділу розгляду звернень та взаємодії з суб’єктами обробки персональних даних Департаменту моніторингу додержання інформаційних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олександр Марченко, заступник начальника цього ж відділу Ілля Мілевич та головний спеціаліст відділу нормативно-правової роботи та моніторингу міжнародних стандартів у сфері захисту персональних даних Департаменту моніторингу додержання інформаційних прав Єгор Ягмуров.

Модерувала вебінар заступник директора Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Яна Шевцова.

Помічники суддів та працівники апаратів судів ознайомились з актуальними питаннями захисту персональних даних в умовах воєнного стану. Розглянули особливості законодавства України та обговорили перспективи його розвитку. Проаналізували порядок проведення перевірок та опрацювали практичні кейси з питань захисту персональних даних.

Цикл вебінарів у співпраці з Офісом Омбудсмана викликав великий інтерес у працівників апаратів судів та надав можливість набути знання та практичні навички, необхідні для забезпечення дотримання прав і свобод громадян під час розгляду звернень, вирішення питання доступу до публічної інформації, захисту персональних даних. За пропозицією учасників навчань, враховуючи актуальність тематики зустрічей та жвавий інтерес працівників апаратів судів, практику проведення спільних навчальних заходів буде продовжено у другому півріччі цього року.