Національна школа суддів України

Цивільне судочинство у питаннях і відповідях

27 жовтня 2023 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів  місцевих загальних та апеляційних судів “Судова практика в питаннях-відповідях: цивільне судочинство”.

Директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал привітала присутніх, ознайомила з програмою семінару та представила викладачів – суддів Верховного Суду у Касаційному цивільному суді Наталію Сакару та Марину Червинську.  Л. Гуцал акцентувала увагу, що семінари, побудовані на відповідях на запитання, проводяться Національною школою суддів України для судів всіх юрисдикцій та формуються на підставі запитів суддів першої та апеляційної інстанцій  із  залученням до обговорень суддів Верховного Суду.

Доповіді викладачів базувалися на запитаннях, які виникають під час розгляду цивільних справ при застосуванні норм матеріального та процесуального права. Окрема увага була приділена особливостям розгляду справ в умовах воєнного стану.

Упродовж семінару учасники обговорили проблемні питання цивільного судочинства, обмінялися міркуваннями та власним досвідом, отримали фахові відповіді від суддів-доповідачів.

За результатами участі у всеукраїнському семінарі слухачі  отримали Сертифікати Національної школи суддів України.