Національна школа суддів України

Цивільне судочинство в умовах особливого правового режиму

25 травня 2022 року Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів на семінарі “Окремі аспекти здійснення цивільного судочинства в умовах воєнного стану”.

Онлайнове навчання відкрила очільниця Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка представила викладачів, запрошених  для проведення семінару, та зауважила, що  всі заходи, які наразі проводить Національна школа суддів України, присвячені змінам у законодавстві пов’язаним із введенням в країні воєнного стану.  

Семінар розпочався з інтерактивної лекції професора кафедри цивільного права та процесу Харківського національного університету внутрішніх справ, доцента, доктора юридичних наук Олександра Кухарєва, який обговорив з аудиторією основні аспекти спадкування в умовах воєнного стану, зробив огляд правових позицій Верховного Суду, які стосуються спадкових правовідносин.

Під час презентації своєї лекції суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу, кандидат юридичних наук Михайло Зімін розповів про порядок виконання судами України  міжнародних договорів з питань  надання правової допомоги в цивільних справах  щодо вручення документів та отримання доказів.

Суддя Галицького районного суду міста Львова Катерина Котельва та суддя  Володарського районного суду Київської області Людмила Макаренко ознайомили присутніх з новелами трудового законодавства, пов’язаними із введенням воєнного стану.

На завершення семінару слухачі та слухачки заповнили анкети зворотного зв’язку, в яких висловили свої враження, зауваження та побажання.

Повний текст програми заходу розміщено за посиланням.