Національна школа суддів України

У фокусі - ефективність правосуддя та механізмів захисту прав людини

14 червня 2017 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь в роботі V Міжнародного судово-правового форуму, організованого видавництвом “Юридична практика” спільно з Вищою радою правосуддя, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України та Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Захід було присвячено обговоренню змін, які відбулися у судовій системі України, головних досягнень судової реформи та її подальших кроків, аналізу тенденцій актуальних практик (податкових, трудових, банківських спорів, захисту прав власності та банкрутства), ознайомленню з міжнародним досвідом функціонування інституту конституційної скарги.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь в дискусії у рамках сесії “Конституційна скарга: міжнародний досвід”. Микола Оніщук звернув увагу на необхідність забезпечити реалізацію права громадян на конституційну скаргу, як форму безпосереднього звернення до конституційного правосуддя за захистом гарантованих конституційних прав, свобод та законних інтересів.

Доповіді викликали жвавий інтерес учасників заходу, які мали змогу задати питання доповідачам.

V міжнародний судово-правовий форум став майданчиком для професійних дискусій та обміну думками представників професійного юридичної спільноти - суддів, адвокатів, прокурорів, представників юридичного бізнесу, органів влади, відомих вчених, вітчизняних і міжнародних експертів.