Національна школа суддів України

Вчимося контролювати поведінку в конфліктних ситуаціях

1 липня 2020 року Національна школа суддів України провела онлайн семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Психологічні засади запобігання конфліктів у діяльності працівника апарату суду”.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець  привітав учасників та учасниць і висловив сподівання, що семінар буде для них продуктивним і корисним.

Завідувачка відділу психологічних та інших досліджень Одеського НДІ судових експертиз, викладачка кафедри “Криміналістики та психології” ОДУВС, кандидатка психологічних наук Маргарита Журавльова ознайомила слухачів і слухачок із психологічними засадами запобігання конфліктів, із конфліктогенними висловлюваннями та діями, поведінкою в конфлікті та засобами запобігання стресу, навчила окреслювати особисті кордони при спілкуванні, користуватися техніками саморегуляції та засобами запобігання стресу.

Поєднання інтерактивних лекцій із переглядом відеоматеріалу й подальшим обговоренням та кількох практичних вправ сприяло залученню до плідної роботи й зацікавленості  всіх учасників заходу.