Національна школа суддів України

Видано новий науково–методичний посібник тренерів і тренерок

Днями вийшов у світ науково-методичний посібник для тренерів і тренерок “Подолання гендерних стереотипів при здійсненні правосуддя”.

Посібник, що  створений групою розробників однойменного курсу для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, за сприяння Проєкту підтримки судової реформи, який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, якнайкраще ілюструє практичні кроки щодо подальшого розвитку Національних стандартів суддівської освіти та втілення в життя напрямів реалізації Стратегії розвитку суддівської освіти в Україні на 2021–2025 роки.

Серед авторського колективу досвідчені судді–розробники та наукові співробітники НШСУ: Максим Кравченко, голова Обухівського районного суду Київської області; Оксана Кучів, провідна наукова співробітниця Національної школи суддів України; Олена Лапчевська, суддя Київського апеляційного суду; Ярослав Левик, суддя Львівського апеляційного суду; Ростислав Москаль, суддя Львівського окружного адміністративного суду; Андрій Савчак, голова Перемишлянського районного суду Львівської області; Тетяна Сапальова, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду; Надія Стефанів, суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду. Керівниця групи розробників – Тетяна Фулей, начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науковометодичного забезпечення суддівської освіти.

Науково-методичний посібник  для тренерів і тренерок було презентовано під час тренінгу для тренерів (ТоТ) з викладання курсу
“Подолання гендерних стереотипів при здійсненні правосуддя”
  16–17 вересня 2021 року в Києві.

З повним тестом науковометодичного посібника можна ознайомитися за посиланням