Національна школа суддів України

Впровадження дистанційного курсу з інформаційно-психологічної безпеки особистості


29 вересня 2023 року у Національній школі суддів України проведено завершальне онлайн-засідання робочої групи з підготовки дистанційного курсу “Інформаційно-психологічна безпека особистості”.

У розробці курсу брали участь: начальниця відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Ганна Савченко, заступник начальника відділу Андрій Маслюк та психологиня цього відділу Анжеліка Фарафонова, суддя Барського районного суду Вінницької області Юлія Салдан, спеціалісти відділу інформаційних технологій Ігор Деркач та Сергій Харенко, заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська.

Мета цього дистанційного курсу – розширити знання щодо аспектів інформаційно-психологічної безпеки особистості у сучасному просторі, а також визначити засоби протидії маніпулятивному впливу на свідомість і мислення людини.

Курс складається з двох модулів:
– Перший модуль містить інформацію щодо сучасних технологій маніпуляції свідомістю, засобів впливу на суспільство та фактори негативного інформаційно-психологічного впливу на свідомість;
– У другому модулі приділено увагу складовим та механізмам сприймання інформації із оточуючого середовища, пошуку шляхів для нейтралізації некерованого впливу на мислення, рекомендаціям щодо аналізу та оцінки інформації.

Розробники курсу обговорили результати проведеної роботи над курсом, його змістовне наповнення, переглянули відеолекції та погодили практичні завдання.

Апробацію курсу заплановано провести в жовтні 2023 року.