Національна школа суддів України

Врегулювання спорів за участю судді

20 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для тренерів “Врегулювання спорів за участю судді” .

На початку тренінгу заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Тамара Закревська наголосила на важливості включення до програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді зазначеного тренінгу з метою оволодіння слухачами та слухачками процесуальними та психологічними навичками проведення процедури врегулювання спору за участю судді.

До проведення тренінгу для тренерів було залучено суддів–викладачів Олексія Омельяна, Олександра Тиханського, Андрія Потапенка,  працівників Національної школи суддів України Андрія Маслюка та Юлію Герус.

Упродовж тренінгу учасники та учасниці ознайомилися з міжнародним і національним досвідом застосування процедури врегулювання спорів за участю судді, засвоїли її організаційно–правові засади та алгоритм проведення. Особливу увагу було приділено психологічним аспектам врегулювання спорів за участю судді.

Тренери надали методичні поради для ефективного викладання змістовного матеріалу тренінгу з використанням інтерактивних методів навчання відповідно до навчальних цілей.

За результатами тренінгу підготовлено 20 викладачів.