Національна школа суддів України

Вручення Сертифікатів суддям Верховного Суду про проходження підготовки у НШСУ

4 вересня 2023 року в місті Києві ректор Микола Оніщук та начальник відділу підготовки суддів Іван Балаклицький вручили Сертифікати про проходження підготовки у Національній школі суддів України суддям Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, яка проходила у квітні-травні цього року.

На урочистостях були присутні голова Верховного Суду Станіслав Кравченко та голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Олександр Марчук, а також судді-учасники підготовки.

Микола Оніщук, вітаючи суддів з нагоди вручення Сертифікатів про проходження обов’язкової тижневої Програми підготовки суддів з підтримання кваліфікації, зупинився на заходах Школи з підготовки методичних матеріалів/тестів і практичних завдань, покликаних забезпечити добір суддів.

У своєму виступі ректор НШСУ поінформував суддів Верховного Суду про освітні заходи щодо воєнних злочинів, злочинів проти національної безпеки і оборони, військових злочинів. Крім того, наголосив, що саме суддівська освіта є важливим інструментом, поруч із іншими заходами, який сприяє забезпеченню єдності судової практики.