Національна школа суддів України

Захист соціальних та інших прав військовослужбовців

12–13  грудня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів окружних адміністративних судів усеукраїнський семінар “Захист соціальних та інших прав військовослужбовців”.

Відкриваючи семінар, Любов Гончар, начальниця відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України, привітала слухачів, подякувала їм за інтерес до цієї теми та наголосила, що на даний час тема є надзвичайно актуальною та в ході семінару буде розглянута практика Верховного Суду.

Суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко розповіла про особливості роботи судів під час воєнного стану, показала та пояснила рішення РСУ щодо роботи судів під час воєнного стану, зміни до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та інші законодавчі акти.

До проведення семінару також було залучено Йосипа Матлая, заступника начальника управління юридичного супроводження фінансово-господарської діяльності – начальника відділу юридичного супроводження управління активами Департаменту юридичного забезпечення Міністерства оборони України, полковника юстиції, Ірину Вербу, суддю Дніпропетровського окружного адміністративного суду, Роксолану Качур, суддю Львівського окружного адміністративного суду, кандидатку юридичних наук, Оксану Бойко, суддю Одеського окружного адміністративного суду, Ларису Трофімову, суддю Черкаського окружного адміністративного суду, кандидатку юридичних наук.

З метою поглиблення знань про розгляд спорів щодо соціального захисту військовослужбовців учасники разом із тренерами оглядали національне та міжнародне законодавство у сфері регулювання вказаних правовідносин.  

Після виступів спікерів учасники та учасниці мали можливість поспілкуватися лекторами та отримати професійні відповіді на конкретні запитання.