Національна школа суддів України

Особливості розгляду проваджень, пов'язаних із домашнім насильством

15 січня 2021 року Національною школою суддів України спільно з українсько-канадським проектом “Підтримка судової реформи в Україні” проведено чергове засідання розробників навчального курсу для суддів “Особливості розгляду кримінальних проваджень, пов’язаних із домашнім насильством”.

Захід відкрила співкерівник навчального курсу та модератор засідання робочої групи Єлизавета Ковтюк, подякувавши розробникам за плідну співпрацю та зазначивши, що робота над очним дводенним тренінгом добігає до завершення.

Під час засідання розробники заслухали представницю Державної установи “Центр пробації” Ірину Яковець, яка розповіла про проблемні питання пробаційних програм та застосування їх у судовій практиці.

Учасниками засідання було вирішено додати до навчального курсу міні-лекцію на тему щодо актуальних питань застосування пробаційних програм та їх виконання. Також було доопрацьовано та обговорено остаточний варіант практичних завдань курсу.

Задля успішного впровадження навчального курсу розробники висловили думку щодо проведення таких навчальних заходів в онлайн форматі та визначилися з датами проведення його апробації – 25–26 березня 2021 року. Ураховуючи карантинні обмеження, група розробників.  Також були обговорені ключові теми, які будуть викладені під час розроблення дистанційного курсу з відповідної тематики.

Учасниками засідання були працівники Національної школи суддів України Тетяна Фулей, Андрій Маслюк, Анна Швець, Оксана Прядка, представники судової влади Віра Левко, Тетяна Шевиріна, Ганна Шендрікова, проекту Валентина Ростопіра та громадської організації “Ла Страда – Україна” Марина Легенька.