Національна школа суддів України

Засідання Керівного комітету Програми співпраці між ЄС та РЄ

27 червня 2023 року відбулось засідання щорічного Керівного комітету Програми співпраці між ЄС та РЄ “Партнерство заради належного врядування”  для країн Східного партнерства 2023–2027 роки (PGG III).

З вітальними словами виступили заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Ерленд Фалк, керівниця відділу програмування та мобілізації ресурсів Директорату з координації програм Ради Європи Дельфіна Фрейманн, керівник відділу Ради Європи прав людини та гендерних питань Генерального директорату міжнародних організацій МЗС України, Національний координатор PGG Сергій Шаблій.

Співголови засідання Ксав’є Камю, керівник відділу належного врядування Представництва ЄС в Україні, і Олена Литвиненко, в. о. Голови Офісу Ради Європи в Україні, відкрили засідання, присвячене підведенню підсумків реалізації регіональних проєктів в Україні в межах попередньої Програми PGG II (2019–2022) та презентаціям і обговоренню цілей і завдань у межах реалізації 3-х проєктів PGG III, що були представлені відповідними панелями.

Першу панель, присвячену розширенню доступу жінок до правосуддя та боротьбі з насильством проти жінок, презентував Данко Руніч, старший спеціаліст з проєктів відділу гендерної рівності Генерального директорату з питань демократії та людської гідності (DG ІІ) Ради Європи. Своїми досягненнями і пропозиціями поділилися національні партнери: Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, Олеся Отраднова, директорка Тренінгового центру прокурорів України, Катерина Слюсарева, провідна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Національної школи суддів України, Катерина Шуневич, керівниця аналітичного центру Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем”.

Темі протидії економічній злочинності присвячена друга панель, яку презентували Сергій Рибченко, керівник проєкту “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні”, і Надежда Пламадеала, старша спеціалістка проєкту, відділ боротьби з економічною злочинністю та співробітництва (ECCD) Департаменту протидії економічній злочинності Генерального директорату з прав людини та верховенства права (PG I) Ради Європи. Національними партнерами у цій панелі витупили Юрій Конюшенко, начальник відділу експертної групи з координації донорської інтеграції Міністерства фінансів України, Ігор Гаєвський, перший заступник голови Державної служби фінансового моніторингу України, Анна Ісічко, заступниця директорки Центру демократії та верховенства права, координаторка проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”.

Третю панель щодо сприяння рівності та недискримінації презентували Стефан Маневський, старший керівник проєкту, та Ігорь Носач, керівник проєкту, відділ співпраці з протидії ненависті Генерального директорату з питань демократії та людської гідності (PG ІІ) Ради Європи. Від національних партнерів виступили Михайло Спасов, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів, Руслан Горяченко, начальник Управління головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України, Таня Касьян, виконавча директора ГО “Точка опори UA”.

Ерленд Фалк узагальнив результати засідання, із заключними словами виступили Ксав’є Камю, Сергій Шаблій і Дельфіна Фрейманн.