Національна школа суддів України

Засідання робочої групи блоку “Цивільне судочинство”: поточний стан розроблення надважливих курсів

5 вересня 2023 року у Національній школі суддів України проведено планове онлайн-засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство” під керівництвом в.о. начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамари Закревської.

У роботі групи взяли участь судді-розробники Катерини Котельви, Валентини Маліновської, Людмили Макаренко, Ярослава Пересунька, Софії Данилів, Стелли Цибізової, Максима Ходаківського та головного спеціаліста відділу Богдана Остудімова. Також до роботи групи долучився суддя Харківського апеляційного суду Віктор Яцина.

На минулих засіданнях групою було розпочато і обговорено підготовку низки навчальних курсів з актуальних тематик. За результатами обговорення учасники дійшли спільної думки щодо доцільності зосередження уваги насамперед на розробці нових семінарів для суддів на такі теми:

-  “Провадження у цивільних справах в суді першої інстанції: проблемні питання”;

-  “Житлові спори в умовах воєнного стану: юрисдикція судів та судова практика”;

-   “Правові підстави відшкодування шкоди в окремих категоріях цивільних справ (ДТП)”.

Розробниками презентовано напрацьовані первісні матеріали відносно розкриття тем семінарів, обговорено їх подальшу структуру, застосування інтерактивних методів у навчанні з метою залучення слухачів до дискусій.

Крім того, вирішено низку поточних питань роботи групи, організації і проведення найближчих заходів, що відбудуться у вересні-жовтні 2023 року  та запланували наступну робочу групу на 18 вересня 2023 року.