Національна школа суддів України

Застосування законодавства з питань пробації

23 листопада 2021 року Національна школа суддів України спільно з проєктом NORLAU та Державною установою “Центр пробації” провела на базі Дніпровського та Чернівецького регіональних відділень апробацію навчального курсу для суддів місцевих загальних судів “Пробація у кримінальному судочинстві”.

Онлайн–апробацію навчального курсу відкрила головна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Єлизавета Ковтюк.

З вітальними словами виступили керівниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова, директор Державної установи “Центр пробації” Олег Янчук та норвезький керівник підрозділу прокуратури, представник проєкту NORLAU з питань верховенства права в Україні Бйорн Ларсен.

З презентаціями перед слухачами та слухачками виступили судді Катерина Середа, Лілія Карабак і Тетяна Шевиріна, представник України з питань співробітництва у сфері пенології Ради Європи (РС-СР) Владислав Клиша, генеральна менеджерка проєктів і програм благодійної організації “Вільна зона” Ірина Яковець, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрій Маслюк.

Участь в апробації також взяли заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська та провідна наукова співробітниця Анна Швець.

Активну участь в апробації тренінгу взяли понад 100 суддів місцевих загальних судів, які обговорили проблемні аспекти щодо застосування законодавства України з питань пробації, вирішували практичні завдання тренінгу.

Наприкінці апробації учасники та учасниці висловили вдячність авторам презентацій і практичних завдань, а також констатували про перевищення очікувань, досягнення мети та цілей тренінгу.