Національна школа суддів України

Зміни в законодавчих актах України щодо ведення військового обліку

12 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів семінар “Зміни до законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань ведення військового обліку”. 

Семінар відкрив директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник, який представив викладачів та ознайомив із програмою і регламентом навчального заходу.

Семінар провели головні спеціалісти Державної судової адміністрації України –  з питань мобілізаційної роботи Сергій Каземіров та з питань комплексної системи захисту інформації Юрій Науменко, а також начальник  мобілізаційного відділу – заступник начальника сектору мобілізаційно–оборонної роботи Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Бриль.

На початку семінару Олександр Бриль розповів про зміни до законодавчих та нормативно-правових актів з питань мобілізаційної роботи та презентував слухацькій аудиторії порівняльну таблицю законодавчих актів щодо ведення військового обліку.

Сергій Каземіров зосередив увагу на основах мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади, а його колега Юрій Науменко висвітлив актуальні питання щодо інформаційної безпеки в Україні, ознайомив із законодавчими та нормативними документами з інформаційної безпеки та  наголосив на відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Разом із викладачами слухачі обговорили актуальні питання щодо ведення військового обліку в судах. Наприкінці занять слухачі висловили свої враження та побажання щодо проведення наступних семінарів.