Національна школа суддів України

Актуальні питання проведення спеціальної підготовки

3 серпня 2018 року в місті Дніпрі проректор Володимир Мазурок провів розширену нараду з питань організації проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в регіональному відділенні в місті Дніпрі, яка стартує в  Національній школі суддів України 27 серпня 2018 року в шести локаціях.

Участь у нараді взяли голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач, суддя Дніпропетровського апеляційного господарського суду  Михайло Дармін, голова Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Анатолій Коршун, голови місцевих судів, судді–тренери, директор регіонального відділення Олександр Мартиненко та інші працівники Національної школи суддів України.

Голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач звернулася до учасників наради з вітальними словами та звернула увагу на надзвичайну важливість питань підготовки суддівських кадрів.

Проректор Володимир Мазурок зробив презентацію щодо актуальних питаннях організації проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в Національній школі суддів України. Проректор, зокрема розповів, що включає в себе та на чому ґрунтується програма спеціальної підготовки. Він звернув увагу, що головним завданням спеціальної підготовки це є допомога кандидатам розвинути відповідні якості та набути професійних знань, умінь і навичок, необхідних для належного виконання суддівських повноважень. Ці завдання можна виконати лише при підтримці всього суддівського корпусу, зокрема суддів–тренерів, – підкреслив Володимир Мазурок.

Директор регіонального відділення Олександр Мартиненко доповів про готовність регіонального відділення, організаційне забезпечення та заходи, які необхідно вжити на завершальному етапі перед відкриттям спеціальної підготовки. У своїй презентації директор підкреслив надзвичайну важливість та актуальність зустрічі голів судів напередодні відкриття спеціальної підготовки.

У ході наради було наголошено на наявності потужного складу викладачів (тренерів) із кожної теми занять, які будуть залучені до проведення спеціальної підготовки.