Національна школа суддів України

Як працювати з доказами в цивільному судочинстві

10 березня 2017 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників курсу “Докази та доказування в цивільному судочинстві”.

З вітальними словами до суддів звернулись проректор Володимир Мазурок та заступник начальника відділу підготовки викладачів (директор курсу) Галина Юровська.

Проректор Володимир Мазурок представив свою презентацію, в якій повідомив розробникам про особливості підготовки до проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменша три роки.

Програма засідання робочої групи передбачає копітку роботу над змістовним наповненням тренінгу, а саме – визначення його навчальних цілей та мети, розробку структури та змістовне наповнення тренінгу тощо. Необхідно зауважити, що до початку засідання групи розробників передувало визначення пріоритетних тем, які доцільно включити до цього курсу з огляду на його цільову аудиторію – кандидатів на посаду судді та суддів різних судових інстанцій.

Змістовним наповненням тренінгу передбачено проведення міні–лекцій із застосуванням презентацій, роботу в малих групах, пленарні дискусії, демонстрацію навчального відео тощо.

До складу робочої групи ввійшли судді різних ланок судової системи – Олена Кафідова, Алла Олійник, Лариса Швецова, Ігор Лисак, Олександр Таварткіладзе, Ганна Фазикош, Вікторія Шебуєва, Валерія Бабко, Ганна Шендрікова та Дмитро Константинов.

Організаційне супроводження проведення засідання групи розробників забезпечує старший науковий співробітник відділу науково–методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України Ганна Бахарєва.